Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
SASTANAK PREMIJERA BPK GORAŽDE I RESORNOG MINISTARSTVA S PREDSTAVNICIMA KONSULTANTSKE KUĆE „ENOVA“ SARAJEVO
Razgovarano o projektima u oblasti energetske efikasnosti
Datum: 11.08.2017.

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Slobodan Janković danas su održali sastanak s predstavnicima konsulantske kuće „ENOVA“ d.o.o. Sarajevo na kojem je razgovarano o trenutnom stanju i projektima u oblasti energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovini

U fokusu razgovora bio je projekat poznat pod nazivom REELH – Energetska efikasnost za domaćinstva sa niskim primanjima u oblasti kolektivnog stanovanja koji se u BiH implementira od 2013. godine.

Navedeno je da je ovo prvi projekat  koji ima za cilj poboljšanje energetske efikasnosti u stambenom sektoru kroz smanjenje potrošnje energenata i emisije štetnih sastojaka u atmosferu, te da je poseban akcenat stavljen na pomoć domaćinstvima sa niskim primanjima radi postizanja mjera energetske efikasnosti.

Uzimajući u obzir činjenicu da je u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde u zadnjih nekoliko godina realizovan značajan broj projekata u području energetske efikasnosti u javnom i privatnom sektoru, te da se ovaj kanton navodi kao pozitivan primjer u realizaciji ovih projekata, na sastanku je iskazan interes za postizanje saradnje koja će rezultirati novim projektima unaprjeđenja energetske efikasnosti unutar Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Ovom prilikom još jedanput je istkanuto da su aktivnosti u području energetske efikasnosti i zaštite okoliša visoko na listi prioriteta Vlade BPK Goražde tako da se u narednom periodu očekuje intenziviranje saradnje između BPK Goražde i ENOVA-e po pitanju novih projekata i podizanja standarda u navedenim oblastima.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

1.Slavne višegradske brigade 2a, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
tel: + 387 38 221 139
fax:+ 387 38 224 257
minurbanizam@bih.net.ba

MINISTAR

BOJAN KRUNIĆ dipl.profesor geografije
ministar
1. slavne višegradske brigade 2a , 73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina
tel:+ 387 038 221 139; fax:+ 387 38 224 257
e-mail: bojan.krunic@bpkg.gov.ba
www.mu.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.