Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Javni uvid – Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole za pogon primarne prerade drveta i proizvodnju goriva od biomase – peleta
Datum: 07.11.2017.

Datum: 07.11.2017. godine

Javni uvid – Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole za pogon primarne prerade drveta i proizvodnju goriva od biomase – peleta

Podnosilac: “FEKRY” d.o.o. Ustikolina

Adresa: Njuhe bb Ustikolina

Lokacija: Općina Foča u F BiH

Vrsta industrije: Drvna industrija

Vrsta postrojenja: Postojeće

Javni uvid od datuma: 07.11. 2017. godine

Javni uvid do datuma: 27.11. 2017. godine

 

„FEKRY“ d.o.o. Ustikolina dostavio je Ministarstvu za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole za pogon i postrojenja za primarnu preradu drveta i proizvodnju drvenog peleta. Osnovna djelatnost kojom se bavi „FEKRY“ d.o.o. Ustikolina je primarna prerada drveta i proizvodnju drvenog peleta. Godišnja proizvodnja peleta je oko 9.000 tona. Registrovana djelatnost obavlja u izgrađenom objektu, koji je smješten u naselju Njuhe, općina Foča u F BiH.

 

U postupku uključivanja javnosti, Zahtjev za izdavanje okolinske je prezentiran na web stranici, a kompletan materijal može se pogledati i u prostorijama Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ulica 1. Slavne višegradske brigade 2a Goražde, kancelarija broj 19.

Rok za davanje primjedbi i sugestija na predloženi Zahtjev je 20 dana od dana objavljivanja na web stranici ministarstva. Primjedbe i sugestije se dostavljaju u pismenoj formi na adresu: Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ulica 1. Slavne višegradske brigade 2a Goražde.

Zahtjev za okolinsku dozvolu možete pogledati na sljedećem linku:

http://www.bpkg.gov.ba/mu/ocms/../media/uploads_mu/2017/11/FEKRY-zahtjev-oktobar-2017.g..doc

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.