Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU STAMBENO- POSLOVNOG OBJEKTA „LAMELA H3“
Uz podršku Vlade BPK Goražde do povoljnijeg stambenog zbrinjavanja mladih
Datum: 12.03.2018.

U prisustvu brojnih zvaničnika Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u Goraždu je danas položen kamen temeljac za izgradnju stambeno poslovnog objekta „Lamela H3“, koji će u svom sastavu imati 28 stambenih jedinica.

Vlada BPK Goražde u protekle dvije godine provela je niz aktivnosti kako bi realizovala ovaj projekat u cilju pružanja pomoći mladim ljudima da po veoma povoljnim uslovima prvi put riješe svoje stambeno pitanje. Vrijednost investicije je dva miliona konvertibilnih maraka, a procedura odabira korisnika po javnom pozivu je u toku.

„Ovo je jedna dobra praksa i pohvalna aktivnost koja otprilike doprinosi ukupnom ambijentu i svim pozitivnim trendovima koji su prisutni u BPK Goražde. Moram reći da mi kao kanton, uz još jedan mali broj administrativnih jedinica u Federaciji, podržavamo aktivnost nabavke stanova po povoljnijim uslovima. U ovom slučaju, cijena kvadratnog  metra stana krajnjim korisnicima je 1.025,74 KM a pogodnost je u subvenciji Vlade BPK Goražde u iznosu od 300 KM po jednom metru kvadratnom za sve one korisnike koji će u postupku biti izabrani, odnosno onie koji će zadovoljiti procedure, onako kako je to utvrđeno aktima Skupštine i Vlade“- kazao je premijer BPK Goražde Emir Oković.

 

Građevinska firma „Drina“ izgradnju objekta bi trebala početi početkom proljeća, a rok za izgradnju je šesnaest mjeseci.

„Sa ovom firmom imamo jako dobra iskustva iz prethodnog perioda. Postupak odabira korisnika je u toku, Komisija koju je imenovalo Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline sačinilo je preliminarnu rang listu korisnika, a potom i drugostepenu komisiju koja će odlučivati po žalbama kako bi smo završili ovaj upravni postupak i donijeli konačnu odluku“-istaknuo je ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde Slobodan Janković.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.