Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Svečanim otvaranjem stambeno-poslovnog objekta „Lamele – H3“, u Goraždu uspješno okončan projekat Vlade BPK Goražde i Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline
Projekat izgradnje 28 stambenih jednica i 4 poslovna prostora sufinansirala Vlada BPK Goražde u iznosu od 470.756 KM
Datum: 27.05.2020.

Najveći dio sredstava za izgradnju objekta obezbijedili su kupci stanova i poslovnih prostora, dok je dio sredstava u ukupnom iznosu od 470.756 KM obezbijedila Vlada putem resornog ministarstva. Presijecanjem svečane vrpce, objekat su otvorili premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća,  ministar  za urbanizam prostorno uređenje i zaštitu okoliša Bojan Krunić te gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović.

Prema riječima premijerke BPK Goražde Aide Obuće, radi se o veoma značajnom projektu iz razloga što se na ovaj način pružila podrška rješavanju stambenog pitanja za 28 porodica uglavnom mladih,  obrazovanih ljudi , intelektualaca koji će ostati da žive na području BPK Goražde zajedno sa svojim porodicama.

„Vlada BPK Goražde sufinansirala je ovaj projekat kroz kupovinu zemljišta, geomehanička ispitivanja i glavni projekat te subvencioniranje cijene stana po jednom metru kvadratnom u ukupnom iznosu od 300.000 KM. Želim da kažem da ćemo i u narednom periodu nastaviti sufinansirati ovakve projekte, jer želimo da zadržimo što više mladih ljudi  na prostoru našeg kantona“-ovom prilikom istaknula je premijerka Aida Obuća.

Implementator projekta izgradnje objekta je kompanija GPD „Drina“ d.d. Goražde koja je u zadatom roku od dvije godine izvršila sve obaveze predviđene ugovorom kojim su predviđena prava i obaveze svih učesnika u realizaciji projekta.

Pored izgradnje ovog objekta, u toku je izgradnja stambeno-poslovnog objekta „Lamela H4“ a u narednoj godini planirana je implementacija još jednog sličnog projekta na drugoj lokaciji, u kojem će biti obezbijeđeno između 18 i 24 stambene jedinice za mlade bračne parove, starosne dobi između 35 i 40 godina, zavisno od potražnje u datom momentu.

„Stalno nadzorno tijelo Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline je pratilo izgradnju objekta te sam kvalitet radova i ugradnju materijala koji je korišten i prema izvještaju mi  smo jako  zadovoljni“-riječi su ministra Krunića.

Ovo je jako dobar primjer dobre saradnje Vlade BPK Goražde, kako  zajedno sa Gradom Goražde zadržati mlade na području našeg kantona, a kako je najavio ovom prilikom gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović, u blizini ovih objekata uskoro će započeti izgradnja zgrade Internacionalnog univerziteta  i  zgrade hitne pomoći, što će doprinijeti ljepšem i urbanijem izgledu grada.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

1.Slavne višegradske brigade 2a, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
tel: + 387 38 221 139
fax:+ 387 38 224 257
minurbanizam@bih.net.ba

MINISTAR

BOJAN KRUNIĆ dipl.profesor geografije
ministar
1. slavne višegradske brigade 2a , 73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina
tel:+ 387 038 221 139; fax:+ 387 38 224 257
e-mail: bojan.krunic@bpkg.gov.ba
www.mu.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.