Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoliša
Podržana dva značajna projekta javnih ustanova
Datum: 12.11.2021.

U skladu s Programom utroška sredstava sa ekonomskog koda-subvencije javnim preduzećima Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline podržalo je dva značajna projekta javnih ustanova.

Tim povodom, ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojan Krunić potpisao je danas s direktoricama Medinom Bičo i Naidom Sijerčić ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za sufinansiranje projekata JU „Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde“ i JP „RTV BPK Goražde“.

Radi se o sufinansiranju projekta „Zamjene dotrajale stolarije na objektu JU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde“, za čiju implementaciju je Ministarstvo izdvojilo 31.918 KM te projektu  „Eko Alarm“ JP „RTV BPK Goražde“, za čije sufinansiranje i realizaciju je izdvojeno 10. 000 KM.

„Na javni poziv za subvencije javnim preduzećima pristigle su dvije aplikacije, tako da je Komisija koja je radila na bodovanju projekata odlučila da se ova dva projekta podrže u punom zahtjevanom iznosu. Vlada BPK Goražde svojom odlukom dala je saglasnost na odluku komisije tako da je Ministarstvo bilo u prilici podržati ova dva veoma značajna projekta javnih ustanova s područja BPk Goražde“-kazao je ovom prilikom ministar Krunić.

Riječi zahvalnosti Vladi i resornom ministarstvu na iznalaženju mogućnosti za utopljavanje zgrade JU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde uputila je direktorica Medino Bičo.

Kada je riječ o projektu JP „RTV BPK Goražde“, prema riječima direktorice Sijerčić, cilj projekta „Eko Alarm“ je podići svijest građana o zaštiti okoliša te podstaći institucije da se više bave ovom problematikom.

„U okviru ovog projekta, radit će se ciklus od deset emisija te jedan dječiji kviz o poznavanju ekologije. Emsije će biti emitovane utorkom u 08:00 sati tako da će građani imati priliku pogledati šta to rade nevladine organizacije kada su u pitanju zaštita okoliša, eko policajaci,  te koliko su učenici upoznati sa ekologijom i zaštitom okoliša“-ističe direktorica Sijerčić.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

1.Slavne višegradske brigade 2a, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
tel: + 387 38 221 139
fax:+ 387 38 224 257
minurbanizam@bih.net.ba

MINISTAR

BOJAN KRUNIĆ dipl.profesor geografije
ministar
1. slavne višegradske brigade 2a , 73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina
tel:+ 387 038 221 139; fax:+ 387 38 224 257
e-mail: bojan.krunic@bpkg.gov.ba
www.mu.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.