Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Javni uvid – Okolinska dozvola za MILGOR d.o.o. Goražde
Datum: 19.04.2017.

Javni uvid – Okolinska dozvola za MILGOR d.o.o. Goražde

Investitor MILGOR d.o.o. Goražde dostavio je Ministarstvu za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole za pogon prerade mlijeka i proizvodnju mliječnih proizvoda na lokalitetu naselja Mravinjac općina Goražde. Uz Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole dostavljen je i Plan upravljanja otpadom.

Osnovna djelatnost kojom se bavi mljekara „Milgor“ d.o.o. Goražde je prerade mlijeka i proizvodnju mliječnih proizvoda. Predmetna mljekara svoju registrovanu djelatnost obavlja u izgrađenom objektu, koji zadovoljava potrebe planinarog tehnološkog procesa proizvodnje.

U postupku uključivanja javnosti, Zahtjev za izdavanje okolinske je prezentiran na web stranici, a kompletan materijal može se pogledati i u prostorijama Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ulica 1. Slavne višegradske brigade 2a Goražde, kancelarija broj 19.

Rok za davanje primjedbi i sugestija na predloženi Zahtjev je 20 dana od dana objavljivanja na web stranici ministarstva. Primjedbe i sugestije se dostavljaju u pismenoj formi na adresu: Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ulica 1. Slavne višegradske brigade 2a Goražde.

Zahtjev za okolinsku dozvolu i Plan upravljanja otpadom možete pogledati na sljedećim linkovima:

http://www.bpkg.gov.ba/mu/ocms/../media/uploads_mu/2017/04/67-17-Plan-upravljanja-otpadom-Milgor-Gorade.pdf

http://www.bpkg.gov.ba/mu/ocms/../media/uploads_mu/2017/04/046-17-Zahtjev-za-okolinsku-dozvolu-Milgor-Gorade.pdf

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.